Horner: Konkurence se nám snažila odlákat sponzora | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Horner: Konkurence se nám snažila odlákat sponzora

Šéf Red Bullu Christian Horner přiznal, že se jeden z konkurenčních týmů, ve světle aféry s porušením rozpočtového stropu, snažil rakouské stáji odlákat sponzora.

Když vloni vyšlo najevo, že Red Bull v sezoně 2021 nedodržel povinný rozpočtový strop, vyvolalo to u konkurenčních týmů velkou odezvu. 

Hlasitě proti Red Bullu vystoupil například šéf McLarenu Zak Brown, který rakouskou stáj obvinil z podvádění.

Kauza nakonec skončila tím, že byl tým z Milton Keynes potrestán pokutou ve výši sedmi milionů dolarů a omezením času na vývoj v letošním roce.

Boss Red Bullu Christian Horner nyní v rozhovoru pro web iNews prozradil, že se jeho rivalové snažili kauzy využít i nepříliš očekávaným způsobem.

„Jeden z nich kontaktoval naše sponzory a partnery a naznačoval, že bychom mohli znevážit jejich značky. To byla prostě podpásovka,“ uvedl Horner bez toho, aniž by jmenoval tým, který takto postupoval. 

Podle nejdéle sloužícího týmového šéfa ve formuli 1, Red Bull někdy doplácí na to, že ve svých řadách nemá žádného britského jezdce. Kvůli tomu prý tým, který závodí s rakouskou licencí, ale sídlí ve Velké Británii, nemá na ostrovech takovou podporu.

„Kdybychom měli britského jezdce, jako jeden tým z Brackley (Mercedes, pozn. red.)...Takto jsme snadno vnímáni jako zlí hoši,“ prohlásil Horner, který je v čele týmu Red Bull již od roku 2005.

Doporučujeme

Články odjinud