Horner je realista, Ferrari podle něho zůstane

Horner je realista, Ferrari podle něho zůstane

Šéf Red Bullu by se osobně moc rád vrátil do éry desetiválcových a dvanáctiválcových motorů. Chápe ale, že k něčemu takovému již nikdy nedojde.

Ferrari dalo nedávno jasně najevo, že se mu nelíbí plánované regule kolem motorů a pohrozilo odchodem. Christian Horner z nápadu vedení podle všeho také není zcela nadšen, zaujal však mnohem smířlivější stanovisko.

„Moc rád bych se vrátil k motorům V10 nebo V12. Něco bez turba a s vysokými otáčkami. Taky by se mi líbil řev velkých motorů. Když kolem vás projede dvousedadlová F1, zní úžasně. Bylo by skvělé, kdyby se to vrátilo.

Ale chápu, že je potřeba nalézt kompromis. A myslím si, že Ross (Brawn) a FIA udělali vše pro to, abychom ho dosáhli. FIA se snaží nalézt kompromis, který je pro náš sport nejlepší. A zároveň snížit náklady – v tom jsem rozhodně pro,“ řekl Horner.

Podle šéfa Red Bullu se nelibost Ferrari netýká jenom motorů samotných:

„Řekl bych, že Ferrari spojuje motory s mnoha dalšími tématy. Určitě se dívají na celý obrázek, nejen na motory samotné. Byla by to ohromná škoda, kdyby odešli. Ferrari a formule 1, to jsou synonyma a navzájem se potřebují.

Budou říkat, že F1 nepotřebují, ale který jiný druh motorsportu by dokázal Ferrari uspokojit? Závodění s Ferrari milujeme. Je to prestižní a když je dokážeme porazit jakožto výrobce limonád, je to super pocit. Nikdo o Ferrari nechce přijít a nemyslím si, že si Ferrari samotné může dovolit F1 opustit.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud