Horner doufá, že se na Red Bull znovu usměje štěstí

Horner doufá, že se na Red Bull znovu usměje štěstí

Také na Silverstonu se očekává dominance Mercedesu, výhra Red Bullu v Kanadě však v Hornerovi budí naději.

Šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner si je dobře vědom, že vybojovat vítězství v domácí Velké ceně Velké Británie bude vzhledem k přetrvávající formě Mercedesu velmi náročné, doufá však, že by se na jeho stáj stejně jako v Kanadě mohlo usmát štěstí.

„Pokud vše zůstane při starém, má samozřejmě Mercedes v tuto chvíli obrovský náskok, bude těžké ho porazit,“ řekl Horner. „Jak jsme však nedávno viděli v Montréalu, stát se může cokoliv a my se budeme hodně snažit.

Také Renault pracuje tvrdě na své části, snad jim (Mercedesu) budeme schopni trochu zatopit.“

Vettel: „I já mám na Silverstone dobré vzpomínky, hlavně asi na své vítězství v roce 2009.“

Jelikož většina současných týmů formule 1 sídlí ve Velké Británii, nabízí Silverstone jedinečnou možnost také zaměstnancům z továrny přijít se na počínání svých reprezentantů podívat naživo.

„Naše továrna se nachází jenom asi 20 minut od okruhu, takže je skvělé, že se jich (zaměstnanců) přijde tolik podívat na závod, aby viděli auta, na kterých tak neúnavně celý rok pracují, je to jedna jejich šance vidět je naživo v akci.“

Vítěz z Kanady Daniel Ricciardo k nadcházejícímu závodu doplnil: „Silverstone je skvělý. Je rychlý, plynulý a vy z auta můžete vymačkat opravdu všechno, co v něm je. Nikde nepocítíte tak silně, jak moc dobrý vůz formule 1 je, jako na Silverstonu, hlavně skrz ten ultrarychlé komplex Maggots-Becketts-Chapel.“

Doporučujeme

Články odjinud