Horner: doháníme Ferrari a Mercedes

Horner: doháníme Ferrari a Mercedes

Šéf stáje Red Bull Christian Horner je potěšen z progresu, kterého dosáhl jeho tým průběžným vývojem od začátku této sezóny. Podle Hornera již monoposty rakouské stáje začínají dohánět doposud nejrychlejší vozy Ferrari a Mercedes.

Po nelehkém začátku roku 2017 již vozy rakouského týmu začínají vykazovat výrazná zlepšení. Za současné situace jsou piloti Max Verstappen a Daniel Ricciardo schopni bojovat v závodním režimu s monoposty stájí Ferrari a Mercedes.

Vítězstvím Daniela Ricciarda v Baku vyvrcholila pět závodů dlouhá série, během které Australan pokaždé vystoupil na stupně vítězů.

Rakouský tým v dosavadním průběhu sezóny kromě nedostatku výkonu srážela i nespolehlivost pohonné jednotky Renault, na kterou doplácel především Verstappen. I přes to si však Horner zachovává optimistický přístup.

„Doposud jsme letos získali šest pódiových umístění a jedno vítězství a od Mercedesu a Ferrari jsme vzdálení více, než jsme chtěli. Pokud se ale podíváme na čtyři závody mezi Montrealem a Silverstonem, zjistíme, že Ferrari oproti nám získalo o pouhé dva body navíc. A to jsme tyto závody ani pokaždé nedokončili ve stoprocentním počtu,“ pochvaloval si Horner ve svém vyjádření pro crash.net.

V celkovém pořadí poháru konstruktéru již šance na případný titul Horner pro tuto sezónu vzdává. Ambicemi ale šéf Red Bullu nešetří pro druhou polovinu závodního kalendáře roku 2017.

„Z hlediska poháru konstruktérů je naše ztráta na Ferrari a Mercedes již příliš velká. Ve druhé polovině sezóny bychom ovšem rádi získali více bodů než Ferrari. Pro nás je to agresivní cíl a já si myslím, že je to i reálné,“ řekl Horner  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud