Horner chce pneumatiky, které se rychleji opotřebují

Horner chce pneumatiky, které se rychleji opotřebují

Christian Horner možná trochu překvapil. Chce totiž pneumatiky, které se rychleji opotřebují. Šéf Red Bullu argumentuje tím, že závody s jednou zastávkou nejsou dobré pro F1.

Jezdci musí v dnešní formuli 1 šetřit své pneumatiky. Argumentem proti pneumatikám, které mají delší výdrž je to, že bychom se pak mohli dočkat jen jedné zastávky a to třeba až na konci závodu kvůli splnění podmínky, kdy jezdec musí využít obě směsi.

Jednu zastávku (byť ne na konci) vidíme už dnes. „Závody s jednou zastávkou nejsou dobré pro formuli 1,“ řekl Christian Horner pro Autosport.

„Musíte mít dvě až tři zastávky, to je důležité. Bohužel pneumatiky, které máme nyní, jsou příliš konzervativní. Před pár lety jsme měli trochu více přítlaku, díky němuž se pneumatiky opotřebovávaly více.“

Pirelli po roce 2013, kdy došlo k několika defektům, šlo konzervativnější cestou. Podle Hornera to ale bylo vloni lepší.

Kromě toho, že část jezdců jela v Kanadě na jeden pit stop, musela také šetřit palivem. Ani to podle Hornera není dobré pro F1. „Měl by to být sprint,“ myslí si Horner. A do sprintu podle něj nepatří to, když jezdec musí povolit plynový pedál chvíli předtím, než začne brzdit. „Zkrátil bych závod o pět kol, nebo tak něco, nebo přidal palivo. Ale musí to být sprint od startu do cíle.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud