Hondu překvapil její vlastní výkon z Mexika

Hondu překvapil její vlastní výkon z Mexika

Pohonné jednotky Honda podaly během víkendové grand prix Mexika lepší výkon, než japonský výrobce vůbec očekával. Autosportu to řekl šéf Hondy pro formuli 1 Yusuke Hasegawa.

Honda se rozhodla pro výměnu komponent pohonné jednotky před závodem v Mexiku, aby si Stoffel Vandoorne a Fernando Alonso odpykali penalizace již na okruhu bratří Rodríguezů. Inženýři Hondy totiž nepředpokládali, že by japonské motory mohly v Mexiko City podat dobrý výkon. Záměrem Hasegawi a jeho kolegů bylo umožnit pilotům McLarenu poslední dva závody sezóny bez penalizací.

Realita byla ale oproti předpokladům odlišná. Alonso skončil v první části kvalifikace na pátém místě a po jejím skončení si pochvaloval, že jeho monopost byl v sobotu tím nejlepším v celém startovním poli. V nedělní závodě poté Španěl získal bod za desáté místo.

„Výkon byl mnohem lepší, než jsme čekali. Než jsme přijeli do Mexika, obávali jsme se špatného výkonu oproti ostatním týmům, a to zejména z důvodu vysoké nadmořské výšky,“ sdělil Hasegawa.

„V Sakuře (továrna Hondy) ale tvrdě pracovali, aby nám připravili co nejlepší balíček pro nadmořskou výšku v Mexiku. Díky tomu byl náš výkonnostní deficit mnohem menší, než jsme čekali.“

Podle Hasegawi byl klíčem k dobrému tempu v Mexiku vývojoví pokrok, kterého bylo dosaženo v Sakuře.

„V minulosti se nám nedařilo dobře nasimulovat podmínky v Mexiku. Minulý týden ale v Sakuře došlo ke zlepšení v oblasti provozu motoru. Korelace nyní funguje mnohem lépe oproti začátku sezóny.“

„Nepodařilo se nám stoprocentně nasimulovat prostředí mexického okruhu, takže ještě máme na čem pracovat. Jinak jsme ale téměř spokojeni,“ uvedl šéf Hondy ve formuli 1. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud