Hondu Alonsova kritika pohonné jednotky povzbudila

Hondu Alonsova kritika pohonné jednotky povzbudila

Šéf oddělení motorsportu Hondy Jasuhisa Arai řekl, že kritiku Fernanda Alonsa a japonské pohonné jednotky nebere negativně.

Španěl si ve Velké ceně Japonska do vysílačky svému týmu dost nevybíravě postěžoval na motor Hondy ve svém mclarenu, který je podle něj na úrovni vozů GP2. Během víkendu v Rusku pak Alonso volal po tom, aby nebyla rádiová komunikace pouštěna televizním divákům a zabránilo se tím podobným nepříjemným trapasům.

Na celou situaci reagoval také Arai, který řekl, že s takovou kritikou nemá problém. Alonso podle něj pro Hondu představuje motivaci.

„Zaprvé, Fernandovy komentáře v Suzuce pro nás byly povzbuzením,“ řekl Arai. „Necítím se kvůli tomu tedy vůbec špatně a neberu to ani negativně. Musíme být zkrátka lepší.“

Podle Araie pak Alonso na trati předvádí takové výkony, po kterých si takovou kritiku může dovolit.

„Nemůžeme zapomínat na to, že (v Soči) dostal penalizace, startoval z 19. pozice a dojel na 10. příčce (předtím, než byl penalizován za nedodržení limitů tratě a o bodované umístění přišel - pozn. redakce). To je jednoduše skvělé a jsem rád, že s ním mohu pracovat.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud