Honda věří, že zlepšila starty na mokru. Imola toho má být důkazem  | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Honda věří, že zlepšila starty na mokru. Imola toho má být důkazem

Red Bull měl vloni problémy se startem na mokré trati a vlastně obecně problémy se starty. Honda věří, že se to letos výrazně zlepšilo.

Max Verstappen se v Imole dostal ze třetího místa na první a Honda věří, že je to z velké části její zásluha.

Vloni byly starty na mokré trati pro jezdce Red Bullu složité kvůli problémům se správným mapováním motoru a nastavením spojky. 

Nejznámějším příkladem je loňské Turecko, kde red bully zůstaly při startu téměř stát. Hloubková analýza Hondy ukázala na příčiny. 

„S týmem jsme prověřovali nastavení startu a důkladně zkoumali, co se loni v Turecku pokazilo,“ řekl technický šéf Hondy Tojaharu Tanebe pro Motorsport.com.

„Museli jsme se zamyslet nad tím, jaké nastavení musíme udělat, abychom to zlepšili. Podařilo se to kombinací několika věcí, jako je například ovládání spojky na straně vozu a výstupu požadovaného točivého momentu na straně pohonné jednotky.“

„Startovací systém je velmi komplexní a letos ho s týmem nadále vyvíjíme. Výsledek je však nyní jasný a my jsme byli schopni prokázat výsledek tohoto vývoje.“

„Myslím, že bylo velmi dobré, že Max dokázal na startu předjet Hamiltona. Stálo za to.“

Podle Hornera je na tom nyní Red Bull z hlediska motoru na podobné úrovni jako Mercedes – minimálně tedy na úrovni jeho loňské pohonné jednotky.

„Honda odvedla skvělou práci,“ řekl Horner pro Autosport. „Myslím, že můžeme změřit, že se vyrovnali tomu, kde byl Mercedes na konci loňského roku. Do letošního roku, jejich posledního roku ve sportu, vložili obrovské úsilí. Mají v úmyslu odejít na opravdu vysoké úrovni, takže na mě jejich úsilí udělalo velký dojem.“

Doporučujeme

Články odjinud