Honda rozhodnutí FIA více méně chápe

Honda rozhodnutí FIA více méně chápe

FIA na poli vývoje pohonných jednotek v posledních týdnech způsobila slušný chaos.

Jak už jsme psali v sobotu nad ránem, FIA nakonec dovolila Hondě, aby stejně jako ostatní vyvíjela pohonné jednotky v průběhu sezóny. Honda si ale bude muset počkat. Na vývoj v průběhu sezóny dostane zatím neznámý počet žetonů. Ten bude průměrem zbylých žetonů ostatních týmů. Jinými slovy se vezmou žetony od Renaultu, Mercedesu a Ferrari, vydělí se to třemi a zaokrouhlí směrem dolů.

Klíčové je datum: pro výpočet se budou brát žetony, které třem výrobcům zbudou k 15. březnu (GP Austrálie).

„Honda obdržela oficiální zprávu v sobotu večer a více méně chápe vysvětlení od FIA, ale v tuto chvíli ještě nemůžeme naši situaci komentovat,“ řekl mluvčí Hondy pro Sky Sports.

Slušný zmatek ale zavládl také v továrně ostatních výrobců. O víkendu se objevily ve francouzských médiích informace, že Mercedes nasadí nový motor až někdy ve Španělsku a do té doby bude jezdit s tím loňským. Podle Omnicorse je to ale nesmysl.

„Změna přišla docela pozdě. Snažíme se najít s Renaultem nejlepší způsob, jak s tím naložit. Zatím to není úplně jasné,“ řekl Adrian Newey. Reanault novou pohonnou jednotku testuje a hledá prostor, kde by mohl v průběhu sezóny vyvíjet.

Doporučujeme

Články odjinud