Honda může v příštím roce překvapit, myslí si Gasly

Honda může v příštím roce překvapit, myslí si Gasly

I když se Hondě po návratu do formule 1 zatím příliš nedařilo, tak Pierre Gasly z Toro Rosso věří, že v příští sezóně mohou pohonné jednotky od japonské značky překvapit.

Honda se do světa „královny motorsportu“ vrátila v roce 2015 jako dodavatel motorů týmu McLaren, se kterým spolupracovala ve velmi úzkém vztahu. Britský tým se však s japonskými pohonnými jednotkami úspěchů nedočkal. Motory Hondy postrádaly výkon i spolehlivost.

Po mírně lepší sezóně 2016 přišel rok 2017, který se stal zlomovým bodem v britsko-japonských vztazích. Honda musela nuceně přijít s novou koncepcí pohonných jednotek a piloti McLarenu měli v prvních závodech sezóny problémy vůbec dojet bez poruchy na start závodu. McLaren tak partnerství s Hondou ukončil a od příští sezóny bude využívat motory Renault.

Namísto McLarenu bude v příštím roce dodávat Honda motory stáji Toro Rosso, za kterou budou jezdit Brendon Hartley a Pierre Gasly.

„Cílem Hondy je dokázat ostatním, že jsou schopni vyvinout rychlé motory. Náš tým bude v příští sezóně používat jejich motory jako jediný ve startovním poli, takže jsme si jistí, že od Hondy dostaneme nejlepší a nekompromisní péči,“ řekl Gasly pro gpupdate.net.

„Nyní mají další tři až čtyři měsíce na zlepšení před začátkem nové sezóny. Progres vykazovali již v posledních závodech roku 2017, výsledky McLarenu v nich byly mnohem lepší než v úvodu sezóny.“

„Pokud budou pokračovat tímto tempem, tak v roce 2018 překvapí svými výsledky zbytek startovního pole,“ pochválil Hondu mladý Francouz.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud