Honda kvůli elektrifikaci odchází z F1, Mercedes chce naopak královnu motorsportu využít | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Honda kvůli elektrifikaci odchází z F1, Mercedes chce naopak královnu motorsportu využít

Mercedes chce více spolupracovat s divizí AMG.

V rámci nové globální strategie, kterou Mercedes v úterý představil investorům, dal německý výrobce jasně najevo svůj plný závazek k elektrifikaci. Zatímco Hondu podobné plány nasměrovaly k odchodu z královny motorsportu, Mercedes chce naopak vztahy upevnit.

V současné době se dokončuje vůz Project One, který je vybaven hybridním motorem F1 a bude uveden na trh v příštím roce. Plány se budou ale rozšiřovat.

Podle Autosportu je zřejmé, že mezi týmem F1 a AMG budou existovat mnohem užší marketingové vazby, větší spolupráce při přenosu technologií ze závodních na silniční vozy a větší přítomnost ve zbarvení vozu týmu.

„Využijeme technologický vývoj ve formuli 1 pro výkonnostní hybridy a v budoucnu přejdeme k dalším vzrušujícím technologiím a vložíme to do našich vozů AMG,“ řekl ředitel Mercedesu Ola Kallenius. 

„V Project One bereme pohonnou jednotku formule 1 a dáváme ji na silnici. Je pro nás přirozené, že budeme formuli 1 do budoucna ještě více využívat pro AMG.“

Mercedes přichází s programem Vision EQXX, v rámci kterého chce postavit elektromobil s velkým dojezdem, který přesahuje možnosti současných baterií. Úkolem speciální pracovní síly ve Stuttgartu bude požádat o pomoc s tímto projektem odborníky ze skupiny Brixworth High Performance Powertrains, která vyrábí pohonné jednotky pro F1.

Doporučujeme

Články odjinud