Honda je údajně při vývoji motoru v těžkých problémech

Honda je údajně při vývoji motoru v těžkých problémech

Italský Corriere dello Sport přináší informaci, podle které je Honda při vývoji nové pohonné jednotky ve velmi těžkých problémech.

Honda se vrací do formule 1 a od příštího roku bude pohánět monoposty McLarenu. Tak nějak automaticky se předpokládalo, že to McLaren vrátí na vítěznou vlnu, že Honda postaví motor, který bude stejně nebo téměř stejně dobrý jako ten od Mercedesu.

Stále více se ale začínají šířit spekulace, že vývoj pohonné jednotky od Hondy neprobíhá úplně podle představ Japonců.

Honda je prý s vývojem 3 měsíce pozadu, pohonná jednotka generuje jen málo výkonu, za to má však velkou spotřebu. Problémy jsou tak údajně větší, než jaké měl na počátku roku Renault. Honda kvůli tomu masivně investuje a mobilizuje kapacity po celém Japonsku.

Podobných zpráv i jejich dementování uslyšíme ještě spoustu. Kde je pravda, se ale ukáže až v prvních testech v únoru a zcela pak v Austrálii.

Zatím není ani jasné, zda Honda otestuje pohonnou jednotku už v letošním roce. Nejdříve se s tím počítalo, následně to představitelé Hondy popřeli a poté se zase objevily informace z McLarenu, že test na konci roku možný je.

Doporučujeme

Články odjinud