Honda doufá, že se jednoho dne do formule 1 vrátí

Honda doufá, že se jednoho dne do formule 1 vrátí

Šéf vývoje Hondy Jošiharu Jamamoto přiznal, že nejen on pokukuje v rámci této automobilky po formuli 1. Návrat do královny motorsportu není vyloučený.

Honda odešla z formule 1 na konci roku 2008 a svůj tým prodala Rossu Brawnovi, který ho po zisku mistrovských titulů v roce 2009 prodal Mercedesu.

Návrat japonské automobilky ale není vyloučený, bude záležet především na vývoji pravidel. "Nemůžu hovořit za Hondu, ale co se mě osobně týče, miluji závody," uvedl Jamamoto pro Autocar.

"Ale když jste ve formuli 1, jde o hodně. Je to špička automobilových závodů a vyžaduje velké nasazení. Ale je pravda, že tyto závody sledujeme a doufáme, že se jednoho dne budeme znovu účastnit."

"Osobně si nemyslím, že bychom se mohli vrátit okamžitě, ale je tu možnost, že se pravidla změní tak, aby nás přilákala. Pravidla určitě sleduji, pokud nabídnou příležitost, bylo by hezké se vrátit zpět."

Podle některých zdrojů představitelé Hondy vedli neformální diskuze s FIA o budoucnosti formule 1. Jamamoto ovšem dodal, že Honda musí nejdříve uspět v mistrovství cestovních vozů.

"V první řadě musíme vyhrát WTCC, pak se snad budeme moci podívat dál," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud