Honda chystá další až tři motory

Honda chystá další až tři motory

Renault i Honda dokázali během zimy stáhnout část ztráty na Mercedes a Ferrari. Honda chce i nadále pokračovat ve vývoji.

Red Bull několikrát řekl, že je připravený na penalizace, pokud Honda bude v průběhu sezóny pokračovat ve vývoji.

Počet motorů je omezený. Výrobci v ideálním případě nasadí druhý motor v Kanadě a třetí okolo Spa nebo Monzy. Honda plánuje nasadit větší počet vylepšených motorů a to i za cenu očekávaných penalizací.

Podle Auto Motor und Sport ztrácí Renault i Honda na Ferrari a Mercedes už jen okolo 20 až 30 koní.

Není to však vždy jen o maximálním možném výkonu. Honda v Baku nasadila nový motor, který má zlepšit především spolehlivost. Christian Horner uvedl, že díky novému motoru může Red Bull v závodě více a déle používat nejsilnější motorové režimy.

Honda by měla nasadit ještě další tři motory. V pořadí druhý má přijít v Kanadě nebo ve Francii. Třetí ve Spa a čtvrtý v závislosti na vývoji šampionátu ke konci roku. Japonci věří, že do konce roku vymažou ztrátu na první dva výrobce.

U Renaultu jsou další plány nejisté. V první řadě bude potřeba zlepšit spolehlivost. Problémy se nemají týkat jen MGU-K ale i spalovacího motoru. Nový dostanou jezdci Renaultu i McLarenu zřejmě už ve Španělsku a bude to podobné vylepšení Hondy z Baku – půjde o spolehlivost, ale jezdci budou moci používat více nejvýkonnější režimy.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud