Honda chce, aby Gasly v Austinu závodil, ale...

Honda chce, aby Gasly v Austinu závodil, ale...

Sainz odchází k Renaultu, Kvjat se vrací do Toro Rosso. V Austinu by ve voze Toro Rosso měl vedle Kvjata jet Pierre Gasly. Ve stejný víkend jsou ale také poslední dva závody super formule.

Pojede Gasly v Austinu ve voze Toro Rosso nebo se v japonské Suzuce pokusí získat titul v super formuli? Na lídra šampionátu tam ztrácí jen 0,5 bodů. 

V super formuli závodí 19 jezdců. Z toho 8 s motory Honda a zbytek s motory Toyota. Gasly je nejlépe umístěným jezdcem Hondy. Další jezdec Hondy je až devátý. 

Honda popřela, že by na Toro Rosso vyvíjela nátlak. „Domníváme se, že by měl Gasly závodit v Austinu s Toro Rosso,“ řekl šéf motorsportu Hondy Masaši Jamamoto pro Motorsport.com. Současně ale dodal: „Chceme, aby tam závodil, ale pokud je někdo, kdo může v Austinu jet místo Gaslyho, rádi bychom ho měli v super formuli. Netlačíme ale na to, aby závodil v super formuli.“

„Samozřejmě, že pro Hondu je důležité vyhrát titul v super formuli v Japonsku, ale myslíme, že jeho prioritou je být v F1.“

Podle Jamamota by měl Gasly jako stálý jezdec STR v příští sezóně letos získat v F1 tolik zkušeností, kolik jen jde. Japonec tím trochu předběhl Red Bull, protože ten Gaslyho zatím pro příští rok nepotvrdil. 

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud