Honda bude příští rok odříznutá od dění na trati, dopady těžko odhaduje

Honda bude příští rok odříznutá od dění na trati, dopady těžko odhaduje

Dodávat šestiválcové motory McLarenu bude Honda až od roku 2015, takže na své konkurenty ztratí rok ve vývoji přímo na trati.

McLaren bude příští rok pokračovat ještě s Mercedesem, ale ten mu poskytne jen nezbytně nutná data, aby znalosti nemohla využít Honda, která svůj motor nasadí až v sezóně 2015.

"Neúčast v sezóně 2014 má své výhody i nevýhody," řekl šéf motorsportu Hondy Jasuhisa Araj pro Auto magazín. "V průběhu sezóny formule 1 se stane hodně věcí a my máme to štěstí, že budeme moci pozorovat, co se děje."

"Ale protože budeme moci jen pozorovat, nemůžeme být fyzicky na trati, abychom problémy viděli. Ostatní týmy budou moci řešit své problémy a zlepšovat se v průběhu závodů. Jak dosáhnou pokroku, pro nás bude záhadou a naši inženýři se budou muset spolehnout na svoji představivost."

Honda přesto má za cíl bojovat s McLarenem o vítězství hned v roce 2015, žádné přechodné období neplánuje.

"Máme skvělou společnou závodní historii, v roce 1988 jsme vyhráli 15 z 16 závodů. Ale důležitější je vzájemný respekt pro etiku práce a procesy toho druhého. Také máme stejnou mentalitu nebo pocity, když jdeme za vítězstvím, a to je velmi důležité," dodal Araj.

Doporučujeme

Články odjinud