Hodně jsem si to užil, hlásí Magnussen po sedmém místě ve 12hodinovce v Abú Zabí | Foto: Intercontinental GT Challenge

Foto: Intercontinental GT Challenge

Hodně jsem si to užil, hlásí Magnussen po sedmém místě ve 12hodinovce v Abú Zabí

Kevin Magnussen si o uplynulém víkendu zazávodil ve 12hodinovém závodě na okruhu v Abú Zabí. V posádce se svým otcem Janem a Markem Kvammem obsadil celkovou sedmou příčku.

Pro Kevina Magnussena, aktuálního pilota týmu Haas F1, bylo představení v Abú Zabí závodní premiérou s vozem kategorie GT.

Dánský pilot v rámci finále šampionátu Intercontinental GT Challenge usedl do vozu Ferrari 488 GT3 a společně se svými týmovými kolegy – otcem Janem a Američanem Markem Kvammem – se kvalifikoval jako patnáctý v pořadí.

V následném 12hodinovém závodě si trio týmu MDK Motorsports polepšilo a v silné konkurenci dalších 33 vozů obsadilo se ztrátou dvou kol na vítěznou posádku ve složení Antonio Fuoco, James Calado a Alessandro Pier Guidi sedmou pozici.

„Bylo skvělé strávit takový víkend s tátou. Užili jsme si spoustu legrace! Celý život se bavíme o závodech a taková zkušenost tomu dodává ještě hlubší rozměr, což je vážně super,“ citoval Kevina Magnussena, syna účastníka 24 závodů F1, oficiální web závodu.

Magnussenovi společně nestartovali poprvé. Premiéru totiž zažili již vloni při 24hodinovce v Le Mans – tehdy však prototyp Oreca do cíle nedovedli.

Doporučujeme

Články odjinud