Hockenheimring dostal velkou cenu pět minut po dvanácté

Hockenheimring dostal velkou cenu pět minut po dvanácté

Velká cena Německa by se měla letos jet stejně jako vloni na Hockenheimringu, neboť Ecclestone nepodepsal smlouvu s Nürburgringem, kde panují zmatky a nejasná finanční situace.

Střídání obou tratí začalo před několika lety kvůli finančním problémům obou okruhů. Hockenheimring vloni zrovna dobrými výsledky nesršel. Přestože mají Němci několik želízek v ohni a Mercedes vyhrával jeden závod za druhým, na Grand Prix dorazilo jen 52 tisíc lidí. Samozřejmě v tom mohl hrát roli fotbalový šampionát, ale také nová pravidla.

V Hockenheimu říkají, že připravit velkou cenu stihnou. „Nicméně včasné rozhodnutí je potřebné a žádoucí,“ řekl pro Auto Motor und Sport šéf okruhu Georg Seiler. Podle něj je nutné mít smlouvu kvůli sponzorům a partnerům co nejdříve. Hockenheim sice smlouvu má, ale až pro příští rok. Bude tedy potřeba urychlená úprava. 

Problémů z financováním závodu po loňských výsledcích se ale nebojí. „Samozřejmě chceme být v kladných číslech. Ve výjimečných případech bude možná akceptovatelná černá nula.“

Nevýhodou podle Seilera je fakt, že zpráva přichází až nyní, takže se vstupenky nemohly prodávat na předvánočním trhu.

Doporučujeme

Články odjinud