Hlava a Alonso, to jsou Massovy problémy, míní Barrichello

Hlava a Alonso, to jsou Massovy problémy, míní Barrichello

Rubens Barrichello je přesvědčený, že Felipe Massa neztratil nic ze své rychlosti. Jen se potřebuje uvolnit a soustředit, výsledky pak přijdou samy.

Massa se dlouhodobě nedokáže vymanit ze stínu Fernanda Alonsa a letos se zdá, že místo potřebného zlepšení přišlo spíš zhoršení. Ferrari se brazilskému jezdci snaží pomáhat změnami na voze, ale podle Barrichella leží problémy jeho krajana někde jinde.

"Není to problém s rychlostí, je to něco, co si musí vyřešit sám," řekl pro Globo Esporte. "Musí zavřít oči, užívat si to a uvědomit si, že to dělá proto, že ho to baví."

Brazilský veterán, který mimo jiné také závodil pro Ferrari a teď jezdí v IndyCar, se v podobných situacích už ocitl. "Pokaždé, když jsem se trochu ztratil, zapomněl jsem na to a musel jsem si připomenout, že to dělám, protože to mám rád. Takže se musíme uvolnit, pak se můžeme zlepšit."

Barrichello ovšem uznal, že je Massa v nelehké situaci, protože Ferrari má svou hvězdu ve Fernandu Alonsovi, na kterého se soustředí velká pozornost.

"Určitě, Ferrari Alonsa miluje, protože je jeden z nejlepších, ne-li ten nejlepší ve formuli 1. Takže Felipe musí překonat velkou překážku," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud