Hembery: Silverstone bude pravým testem pro nové vozy

Hembery: Silverstone bude pravým testem pro nové vozy

Podle šéfa Pirelli Motorsport Paula Hemberyho bude Silverstone tím pravým místem pro test schopností nové aerodynamiky a pneumatik.

Hembery vybral britský okruh jako optimální destinaci pro otestování všech nových aspektů monopostů pro sezónu 2017. Vozy formule 1 se dočkají radikálních úprav v oblasti aerodynamiky a jejich spojení s asfaltem budou zajišťovat nové, mnohem širší, pneumatiky Pirelli. Díky těmto změnám by měly vozy zrychlit až o pět sekund.

Okruh v Barceloně, který kromě španělské grand prix hostí i předsezónní testování, je díky svým parametrům považován za pravou výzvu pro všechny týmy. Podle Paula Hemberyho však letošní vozy nejlépe prověří až Silverstone během britské velké ceny.

„Velmi se těším. Vozy v roce 2017 budou jedna velká změna. Mnohem náročnější to bude i pro samotné piloty, na mnoha místech budou čelit většímu přetížení a budou si muset zvykat na jiné rychlosti v různých zatáčkách. Silverstone bude pro jezdce skutečná výzva,“ řekl Hembery pro crash.net.

Paul Hembery si rovněž myslí, že mnoho týmů neodhalí své karty již během testování ve Španělsku, ale svoji pravou rychlost ukáží až během prvního závodního víkendu v Austrálii. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud