Hembery: F1 by neměla přicházet někam, odkud pak zase odejde

Hembery: F1 by neměla přicházet někam, odkud pak zase odejde

Počet závodů se nám v příštích letech nejspíše zvýší. Paul Hembery říká, že pro Pirelli to nepředstavuje velký problém. Na druhou stranu ale varuje před jiným aspektem.

Příští rok přibude Mexiko, o rok později pak Ázerbájdžán. Jak to bude s počtem velkých cen, zda nějaká z kalendáře vypadne, to zatím není jasné. Vypadá to ale, že bychom mohli přesáhnout počet dvaceti závodů ročně. Pro dodavatele pneumatik Pirelli to prý není velký problém. 

„Je to problém čistě logistický,“ říká pro crash.net Paul Hembery z Pirelli. „V konečném důsledku, čím více závodů máte, tím větší hodnotu můžete vytvořit, protože je vás více vidět. Takže nejsme proti tomu, aby se přidalo více závodů. Vytváří to ale problémy pro každého člověka, protože lidé mají své vlastní životy, takže možná budeme muset v některých oblastech zavést zdvojování rolí, ale s tím se dá žít.“

Podle Hemberyho by si ale formule 1 měla dát pozor a nevydávat se do destinací, kde zájem o formuli 1 nikdy nepřijde nebo opadne po pár letech. Dobrým příkladem jsou Indie a Jižní Korea, odkud formule 1 po pár letech zmizela.  

„Musíme se podívat velmi pozorně na to, zda tyto nové akce budou do budoucna udržitelné, protože si myslím, že není prospěšné přicházet na pár let a pak zase zmizet.“

Doporučujeme

Články odjinud