Helmut Marko: Volkswagen nepřemlouváme, byl to hoax

Helmut Marko: Volkswagen nepřemlouváme, byl to hoax

Poradce Red Bullu se měl před pár dny v rozhovoru pro německá média pořádně rozčílit. Nejen, že nařkl Renault z toho, že způsobil Red Bullu nevratné škody, ale současně naznačil jednání s Volkswagenem.

Helmut Marko měl v nedávném rozhovoru pro Sport Bild naznačit, že by ve formuli 1 rád viděl Volkswagen, se kterým už výrobce energetických drinků spolupracuje v jiných sériích. Nyní ale Marko svá slova razantně popírá: „Ta zpráva byl kompletní hoax“, říká Marko tentokrát pro Die Welt.

„Naším cílem je pracovat s Renaultem. Po GP Rakouska dáme data na stůl a vypracujeme plán, zda se soustředit na příští rok nebo hledat způsob, jak zlepšit naši současnou situaci tak rychle, jak to jen je možné“, říká Marko.

Red Bull přesto své zklamání z motorů Renault neskrývá. „Jsou tam obrovské problémy, ale nejen pro nás ale také pro další týmy s motorem Renault.“

Marko však popírá, že by francouzského dodavatele snad chtěli žalovat. „To je nesmysl, nechceme nikoho žalovat a už vůbec ne Renault. Jen si stěžujeme na nedostatky motoru.“ 

Doporučujeme

Články odjinud