Helmut Marko nevyloučil přejmenování týmu AlphaTauri | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Helmut Marko nevyloučil přejmenování týmu AlphaTauri

Konzultant Red Bullu Helmut Marko prohlásil, že by mohlo dojít k přejmenování týmu AlphaTauri, který je ve vlastnictví rakouského nápojového gigantu.

Poradce Red Bullu pro motorsport Marko Helmut v rozhovoru pro web Racingnews365 promluvil o možné budoucnosti týmu AlphaTauri.

Podle Rakušana nápojový gigant Red Bull přemýšlí o tom, že by svůj neoficiálně béčkový tým AlphaTauri nechal přejmenovat.

„Je to něco, o čem uvažujeme. Je v tom také logika. Oděvní společnost AlphaTauri (rovněž ve vlastnictvím Red Bullu, pozn. red.) prodává své výrobky jen v několika zemí z těch, ve kterých závodíme. Jde asi o tři nebo čtyři státy,“ uvedl Marko.

Pro úplnost dodejme, že aktuální jméno AlphaTauri nese tým, který sídlí v italské Faenze, od sezony 2020. V letech 2006 až 2019 se stáj jmenovala Scuderia Toro Rosso. 

Tým není na prodej

Přes zimu se objevilo několik spekulací, které hovořily o tom, že by Red Bull mohl svůj druhý tým prodat. To však Marko vyvrací.  

„Ne, AlphaTauri není na prodej. Existovaly různé interní úvahy, nicméně potřebujeme druhý tým. Tak jednoduché to je,“ deklaroval Marko.

Doporučujeme

Články odjinud