Heidfelda stála postup chyba v jedenácté zatáčce

Kubica nikdy neměl volnou trať.

Další nepovedenou kvalifikaci zaznamenali na Hungaroringu piloti stáje BMW Sauber. Nick Heidfeld skončil šestnáctý a Robert Kubica devatenáctý.

Heidfeld byl vzhledem k výsledku ranního tréninku, kde zajel druhý nejrychlejší čas, z výkonu v kvalifikaci pochopitelně zklamaný. "Doufal jsem, že se dostanu do top ten. Po prvním výjezdu jsem byl šestý nejrychlejší, ale potom při druhém šlo všechno špatně. Neměl jsem před sebou volnou trať, takže mé rychlé kolo nebylo dobré," litoval Němec, kterého pak při dalším rychlém kole zdržel Kazuki Nakadžima. "Pak jsem byl v zatáčce jedenáct široký a bylo to. Nestačilo to na postup do druhé části."

Kubica byl po kvalifikaci nešťastný. "Při svém druhém pokusu jsem měl v rychlém kole před sebou žluté vlajky. Při svém druhém a posledním rychlém kole jsem měl před sebou dvě auta. I když mi uvolnila stopu, zvířil se prach a já ztratil hodně času," vysvětlil Polák. "Výsledek je velkým zklamáním. Zkusim zítra udělat maximum, ale upřímně řečeno to bude velmi obtížný závod."

O zklamání mluvil i šéf týmu Mario Theissen který po ranním tréninku věřil v umístění mezi nejlepšími deseti. "Díky tomu, co se dělo na trati, nemohli naši jezdci plně využít potenciál auta," litoval a vzápětí vyjádřil jménem celého týmu podporu Felipemu Massovi.

Hlavní inženýr Willy Rampf litoval Heidfeldovy chyby, která ho určitě stála postup do druhé části. "Robert zase neměl volnou trať," vysvětlil.

Doporučujeme

Články odjinud