Heidfeld věří, že se také díky Pirelli vrátí příští rok do závodů

Role testovacího jezdce Pirelli pomáhá Nicku Heidfeldovi při vyjednávání o závodní sedačce pro sezónu 2011. Německý pilot je přesvědčený, že se příští rok znovu postaví na startovní rošt.

"Není tajemstvím, že to testování nedělám pro peníze, ale proto, abych si připravil cestu do kokpitu v roce 2011," přiznal Heidfeld pro oficiální stránky formule 1. "Pomáhám Pirelli vyvíjet pneumatiky, říkám jim své názory, oni je implementují, a tak krok za krokem vylepšujeme pneumatiky. To by mělo znamenat výhodu pro mnoho týmů."

Bývalý testovací pilot Mercedesu nezahálí, jednání o novém angažmá už vede. Některé spekulace ho dokonce spojují s místem Pedra de la Rosy u Sauberu již v letošním roce.

"No, je zřejmé, že mi to pomáhá," řekl ke svým znalostem nového italského obutí. "Jednáme s několika týmy a všichni vědí, že pomáhám s vývojem pneumatik Pirelli. Takže ano, je to bonus, a ano, vedeme jednání o příští sezóně, ale zatím jsme nic nepodepsali. Věřím, že se příští rok vrátím na rošt. Jsem vděčný Mercedesu, že mě nechal jít. Vždy říkali, že pokud se naskytne příležitost, nebudou mi stát v cestě, což splnili."

Co se týče samotným pneumatik, nesmí Heidfeld prozrazovat žádné detaily o jejich vlastnostech, ale je přesvědčený, že Pirelli zvládne připravit na příští rok kvalitní obutí. Italům by ale podle něj mohly chybět detailní informace o všech okruzích, kterými disponuje Bridgestone.

Doporučujeme

Články odjinud