Heidfeld věří, že příští rok bude závodit

Práce testovacího jezdce týmu Mercedes sice není špatná, hlavním cílem pro každého pilota formule 1 je ale účast v závodech.

Tým Mercedes po svém návratu do formule 1 bez debat hraje na národní notu. Jeho jezdecká sestava je celá německá. Závodními piloty jsou Nico Rosberg a Michael Schumacher. Až pozice náhradníka proto zbyla na Nicka Heidfelda. Pilot se 167 starty na kontě se možná trochu po právu cítí nevyužitý. Ačkoliv je práce u Mercedesu prestižní záležitostí, třiatřicetiletý rodák z Mönchengladbachu se poohlíží i po jiných možnostech pro příští rok.

"Na světě jistě jsou horší věci než řídit krásné vozy od AMG. Problém nastává ve chvíli, když vidím ostatní závodit a sebe ne. Udržuji si ale motivaci a vím, že vyhlídky do budoucna jsou docela dobré. V blízké budoucnosti ale není šance stát se závodním pilotem Mercedesu, a tak je potřeba poohlédnout se jinde. Bohužel ale zatím není nic dohodnuto. Jednáme prakticky se všemi týmy, které mají ještě pro příští rok volné místo. Docela mě překvapilo, jak rychle se letos zaplnila místa v top týmech. Nezbyde nám nic jiného, než pořádně zjistit, co je ještě k mání," řekl Heidfeld.

Bývalý pilot Prostu, Sauberu, Jordanu, Williamsu a BMW byl v poslední době spojován s týmem Renault. Spekulace nabraly na intenzitě poté, co byl Heidfeld v Hockenheimu spatřen v jeho motorhomu. Pokud by skutečně došlo k dohodě, znamenalo by to návrat známé jezdecké dvojice Kubica-Heidfeld, která od roku 2006 úspěšně závodila za BMW.

Doporučujeme

Články odjinud