Heidfeld věří, že by mohl od začátku sezóny bojovat o stupně vítězů

Heidfeld věří, že by mohl od začátku sezóny bojovat o stupně vítězů

Nick Heidfeld se dočkal nečekaného pokračování kariéry u týmu Renault a věří, že má jednu z nejlepších šancí své kariéry na dobré výsledky.

Renault si v zimních testech získal pozornost především díky radikálnímu řešení výfuků, které nasměroval dopředu před bočnice. Výkonnost měl monopost R31 slibnou, ale tým trochu potrápila spolehlivost.

"Když hovoříte o testech, je vždy třeba si zasadit věci do kontextu," uvedl německý pilot. "Myslím, že máme velmi rychlé auto, ale v testech jsme museli řešit několik potíží, hlavně v oblasti spolehlivosti. Nicméně, podařilo se nám vyvinout velmi slibné věci."

Jak přesně si Renault stojí vůči konkurenci, ale Heidfeld odhadovat nechce. "Máme představu o naší pozici, ale nikdo to přesně neví," řekl. "Myslím, že vůz má dobrou výkonnost a pokud bude vše fungovat dobře, doufám, že budu od začátku sezóny bojovat o stupně vítězů."

Slibně vypadá z pohledu Heidfelda celá sezóna, protože se u Renaultu cítí dobře a tým je ochoten pracovat na změnách, které požaduje. "Hned od prvních testů jsem se snažil vývoj směrovat správným směrem a práci s týmem jsem si užíval," potvrdil. "Cítím, že můžu mít větší vliv na vývoj, než jsem byl zvyklý u ostatních týmů, protože všichni jsou velmi otevření a zajímají se o to, co si myslím."

Doporučujeme

Články odjinud