Heidfeld se k Mercedesu nejspíš nevrátí

Heidfeld se k Mercedesu nejspíš nevrátí

Loni Nick Heidfeld opustil post rezervního pilota stáje Mercedes, nyní už o něj tento tým zájem nemá. Chce spíše zahraničního jezdce.

Nick Heidfeld zažil roku 2010 rušnou sezonu. Začal jako rezervní pilot stáje Mercedes. Poté se stal testovacím jezdcem Pirelli, což mu pomohlo k získání angažmá u Sauberu. Tam na posledních pět závodů nahradil Pedra de la Rosu. Dvakrát bodoval, ale angažmá pro další sezonu nezískal.

Začalo se spekulovat o jeho návratu k Mercedesu na post rezervního jezdce. Německý tým ale podle marketingového ředitele Joachima Schmidta o Heidfelda příliš nestojí. "Momentálně už dva německé jezdce máme," řekl Schmidt pro Bietigheimer Zeitung. "Jednáme s jinými potenciálními kandidáty." 

Heidfeld si tak zatím nejspíš nezazávodí na pneumatikách Pirelli, které paradoxně pomáhal vyvíjet. Přitom věřil, že právě angažmá u italského výrobce pneumatik mu otevře cestu ke smlouvě v některé ze stájí na rok 2011.  

Třiatřicetiletý Němec od roku 2000 absolvoval 172 velkých cen, jednou startoval z pole position, dvakrát zajel nejrychlejší kolo a získal 225 bodů. Začínal s podporou Mercedesu jako testovací jezdec McLarenu, závodil za Prost, Sauber, Jordan, Williams a BMW.

Doporučujeme

Články odjinud