Heidfeld nebyl dost rychlý, vysvětluje výměnu jezdců Renault

Heidfeld nebyl dost rychlý, vysvětluje výměnu jezdců Renault

Renault tvrdí, že Nicka Heidfelda nahradil Brunem Sennou, protože německý pilot nenaplnil očekávání, nebyl dostatečně rychlý.

"Během letní přestávky jsme si prošli naši výkonnost, naši motivaci a mnoho dalších věcí, a myslím, že jsem musel udělat nějaké rozhodnutí, abych jasně ukázal nový směr," vysvětloval šéf týmu Renault Eric Boullier.

Heidfeld měl v týmu nahradit Roberta Kubicu a stát se lídrem. V tomto ohledu podle Boulliera zklamal. "Každý víkend se mě média ptají, proč je Vitalij rychlejší než Nick. Nebyl jsem spokojený s Nickovou čistou rychlostí a jeho celkovou výkonností zkušeného jezdce. To je vše," obhajoval své rozhodnutí.

"Nick je příjemný člověk, ale něco nefungovalo. Jeho vedení v týmu nefungovalo. A když jste občas pomalejší než Vitalij, ve skutečnosti většinou pomalejší než Vitalij, je samozřejmě těžké tlačit tým vpřed a etablovat se jako lídr týmu. Jakmile se roztočí negativní spirála, je těžké to zastavit. Takže jsem musel něco změnit, abych zatřásl týmem a všechny probral."

Renault se pochopitelně nevyhnul spekulacím, že Sennu posadil do vozu z finančních důvodů. Společnost Genii, která tým vlastní, totiž nedávno uzavřela velký kontrakt s brazilskou skupinou WWI.

"Pořád se objevuje ta samá historka," reagoval Boullier. "Je to úžasné. Ano, je pravda, že máme jisté vztahy s Brazílií, protože Genii podepsalo smlouvu za 10 miliard dolarů, ale nemá to nic společného s Brunem. Bruno je třetí jezdec a je asi logické, že pokud chceme změnit naše jezdecké složení, povýšíme našeho třetího jezdce. Tečka."

Doporučujeme

Články odjinud