Heidfeld je zatím bez místa, spojován je s Renaultem a Mercedesem

V uplynulých týdnech se Nicku Heidfeldovi zavřely dveře několika týmů, ale pokračuje v jednání s dalšími. Novou smlouvu zatím nemá a přiznal, že se situace komplikuje.

"Samozřejmě ani během prázdnin jsem se nevyhnul řešení své pracovní situace, dokonce ani poté, co bylo těsně před Vánoci zveřejněno rozhodnutí Michaela Schumachera. Určitě je to skvělá věc pro formuli 1 a přeji hodně štěstí Michaelovi a Mercedesu."

"To rozhodnutí na mě mělo přímý vliv, protože to znamená, že je méně volných míst pro příští rok. Nebudu naivní, hlavně po několika uplynulých týdnech, když řeknu, že se ve formuli 1 může stát hodně neočekávaných věcí."

"Teď musíme hledět vpřed a soustředit se na nejlepší možnost pro mojí dlouhodobou budoucnost ve formuli 1. Budu dál tvrdě trénovat, vést jednání se správnými lidmi a bojovat o svojí příležitost."

Heidfeld doufá, že bude moci učinit oznámení v následujících týdnech. Podle zpráv z Německa patří mezi jeho hlavní možnosti závodní sedačka u Renaultu a role třetího pilota Mercedesu GP. Norbert Haug ovšem odmítl potvrdit, že by takovou nabídku svému krajanovi učinil.

Doporučujeme

Články odjinud