Haug bude motorsportu scházet, shodují se Schumacher a McLaren

Haug bude motorsportu scházet, shodují se Schumacher a McLaren

Odchod Norberta Hauga z čela sportovní divize Mercedesu nenechává formuli 1 chladnou, ozývají se různí aktéři s děkováním.

Haug svoji roli obsadil krátce před nástupem Michaela Schumachera do formule 1, jejich osudy se po celou dobu prolínaly.

"Od chvíle, kdy jsem vstoupil do profesionálního motorsportu, Mercedes a Norbert Haug byli jeho součástí, takže tento krok znamená velký zlom," řekl sedminásobný mistr světa, který letos ukončil kariéru.

"Spolu jsme strávili mnoho let jako sportovní soupeři nebo spojenci a Norbert v tom byl vždy nadšený a celým srdcem. Žil motorsportem a jeho odchod zanechá obrovskou díru v našem sportu a týmu."

Ještě než Haug mohl pracovat pro tovární tým Mercedesu, dlouhodobě působil u McLarenu coby zástupce dodavatele motorů a spolumajitele. Takže ani Wokingští na něj jen tak nezapomenou.

"Chtěl bych tuto příležitost využít, abych Norbertovi poděkoval za všechnu jeho pomoc a podporu, kterou mnoho let poskytoval McLarenu," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh pro Autosport.

"Období od chvíle, kdy se uprostřed devadesátých let McLaren a Mercedes spojily, bylo úspěšné a příjemné. A Norbertův vliv a vedení byly pro tento úspěch a potěšení klíčové."

"Jeho láska k motorsportu je skutečná a hluboká, stejně jako jeho přirozená závodní soutěživost. Jménem všech u McLarenu mu přeji do budoucna vše nejlepší."

Doporučujeme

Články odjinud