Haryanto u Manoru končí, nahradí ho Esteban Ocon

Haryanto u Manoru končí, nahradí ho Esteban Ocon

Haryanta nahradí u Manoru Esteban Ocon.

Rio Haryanto nebude závodit za tým Manor ve Spa. Podle vyjádření týmu mu ale bylo nabídnuto místo rezervního jezdce po zbytek letošní sezóny. Novým jezdcem Manoru bude Esteban Ocon.

Pro Ocona to bude letos už třetí tým, se kterým má zkušenosti. Je totiž jezdcem Mercedesu, ale současně také rezervním jezdcem Renaultu.

Sportovní ředitel Manoru Dave Ryan uvedl, že se před časem objevily potíže v dodržení smluvních závazků. „Riův tým pracoval neúnavně, aby se pokusil vyřešit tuto situaci se svými indonéskými sponzory a my jsme toto úsilí co nejvíce podporovali a to včetně toho, že jsme umožnili Riovi startovat v Německu. Bohužel jsme se dostali do bodu, kdy je v nejlepším zájmu týmu prozkoumat další možnosti pro zbytek sezóny.“ Ryan doufá, že Haryanto přijme nabídku rezervního jezdce. 

Rio Haryanto měl peníze od své vlády a státní společnosti Pertamina, které mu ale vystačily jen do GP Maďarska. V Německu sice ještě Haryanto jel, ale pro Spa by musel sehnat velký balík peněz – podle odhadů 7,7 milionů dolarů (188 milionů Kč).

Již dříve zkoušel sehnat peníze třeba pomoci SMS. Pomoc nabízela také vláda, která se snaží oslovit potenciální sponzory.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud