Hartley věří, že v Brazílii může získat body

Hartley věří, že v Brazílii může získat body

Brendon Hartley to zatím v F1 neměl kvůli spolehlivosti jednoduché. Podaří se mu ve zbývajících dvou závodech získat první body v F1? Toro Rosso by se s ohledem na vývoj šampionátu hodily.

„Jsem velmi šťastný, že s Toro Rosso mířím do Brazílie,“ uvedl Hartley. „V Mexiku jsem s pomocí týmu udělal velký pokrok a jsem přesvědčený, že s trochou většího štěstí, než jsme měli naposledy, můžeme bojovat o body.“

Nováčci mají řadu nevýhod. Mezi ně patří fakt, že závodní okruhy mimo Evropu dost často neznají, protože na nich juniorské série nejezdí. Výjimkou jsou třeba Bahrajn nebo Abú Dhabí. 

Hartley ale není obvyklý nováček. Do F1 přišel z WEC, kde o víkendu získal titul mistra světa. Díky tomu znal nejen okruh v Mexiku ale zná také Interlagos.

„V paddocku F1 jsem se začal cítit jako doma a Sao Paulo je trať, kterou mám rád a znám ji dobře. Závodil jsem tam v roce 2014 v posledním závodě WEC.“

„Těším se na svůj třetí závodní víkend ve formuli 1, který bude mým pátým závodním víkendem v řadě,“ naráží Hartley na svůj náročný program, kdy kromě F1 dokončuje i sezónu s Porsche.  

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud