Hartley se Gaslymu omluvil za incident v kvalifikaci [+video]

Hartley se Gaslymu omluvil za incident v kvalifikaci [+video]

Velké štěstí měli v kvalifikaci na Velkou cenu Ázerbájdžánu vozů formule 1 piloti týmu Toro Rosso Brendon Hartley a Pierre Gasly, kteří spolu málem kolidovali.

Incident se odehrál na konci první části kvalifikace, když Gasly před 15. zatáčkou dojel svého týmového kolegu. Hartley jel velmi pomalu, když se po kontaktu se zdí a s defektem levé přední pneumatiky vracel do boxů.

Novozélanďan vzal odpovědnost za celý incident na sebe a dodal, že nevěděl, že je jeho týmový kolega v rychlém kole.

„Byla to katastrofa, jsem ohledně toho docela naštvaný,“ řekl Hartley. „Ještě jsem si do té doby nezapsal čas, protože pokaždé mi moje kolo pokazily žluté vlajky. Pak jsem trefil zeď a v levotočivé zatáčce jsem věděl, že mám problém a zpomalil jsem. Nevěděl jsem, že byl Pierre tak blízko za mnou.

Samozřejmě jsem jel poloviční rychlostí, snažil jsem se zjistit, jak závažný ten problém je a úplně jsem to pokazil. U těch zdí je ten problém, že nevidíte, když se někdo blíží.

Udělal jsem velkou chybu, je mi ho líto. Dlužím mu velkou omluvu za to, že jsem mu vjel do cesty a téměř způsobil obrovskou nehodu. Jsem zklamaný z toho, jak to dopadlo. Není to dobrý den,“ řekl Hartley, který v kvalifikaci obsadil devatenácté místo.

Z první části kvalifikace nepostoupil ani jeho týmový kolega Gasly. Francouz zajel sedmnáctý čas.

„Bylo to opravdu děsivé, asi nejděsivější moment v mé kariéře. Nevěděl jsem, jestli jede doleva nebo doprava,“ řekl Gasly.

„Nevím, co se Brendonovi stalo, výrazně zpomalil. Já jel 320 km/h a upřímně, on skoro zastavil, já se mu pokusil vyhnout a byl jsem si jistý, že nabourám. Už jsem se viděl ve vzduchu, netuším, jak jsem se tomu vyhnul, ale byl to hodně děsivý moment.

Jsem si jistý, že to neudělal schválně, ale byl ve stopě, nevěděl jsem, jestli tam zůstane nebo ne. Příště budeme zřejmě potřebovat větší mezeru mezi (našimi) vozy.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud