Hartley měl při debutu napilno

Hartley měl při debutu napilno

Novozélandský závodník v pátek odkroužil nejvíce kol ze všech jezdců a byl rychlejší než kolega Gelael. Na zkušenějšího kolegu Daniila Kvjata však zatím ztrácí.

Brendon Hartley (14./17.)

Jsou to už dlouhé čtyři roky, co blonďatý Novozélanďan naposledy usedl do monopostu. V posledních sezonách si vybudoval skvělé jméno ve vytrvalostních závodech, kde hájí barvy značky Porsche. V GP USA dostal důvěru týmu Toro Rosso. Příležitost chytil za pačesy a ve volných trénincích nastřádal slušný počet kol. Po tréninku působil uvolněně a s novináři vtipkoval.

„Je mi 27, nejsem žádný mladík. Byl to rozhodně pozitivní první den. Snažil jsem se zbytečně moc nepřemýšlet, pokoušel jsem se prostě vyzkoušet si, jak se budu ve voze cítit. Podařilo se mi udržet auto na trati a postupně se zlepšovat. Provedli jsme několik simulací startů i zastávek v boxech, to pro mě bylo zcela nové. Navíc to trvá pouhé dvě a půl sekundy!

Měl jsem taky problémy s helmou, která se zvedala a pokoušela se mě zadusit. Vypadá to, že monopost byl navržen na určitý typ přilby a já si dovolil usednout do něj s jiným. Snažíme se s tím něco udělat. Zpětná vazba, kterou od lidí zatím dostávám, je pozitivní. Tým byl spokojený s dlouhými stinty a s tím, jak jsem se staral o pneumatiky, což je velká část naší práce,“ pochlubil se Hartley. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud