Hartley má smlouvu u Ganassiho, jeho kroky ale zřejmě povedou do F1

Hartley má smlouvu u Ganassiho, jeho kroky ale zřejmě povedou do F1

Novozélanďan Brendon Hartley má podle informací Autosportu smlouvu s týmem Chipa Ganassiho pro sezónu 2018 v IndyCar. Tato smlouva byla ale měla mít doložku, která Hartleymu umožní angažmá v F1 namísto IndyCar v případě zájmu Toro Rosso.

Brendon Hartley závodí pro Porsche ve světovém vytrvalostním šampionátu FIA WEC (příští závod se koná tuto neděli v Šanghaji), kde bojuje o zisk svého druhého titulu mistra světa. Po sezóně však Porsche ukončí svůj program v LMP 1, a tak si novozélandský pilot hledá nové angažmá.

Podle informací Autosportu byl Hartley předběžně domluven na ročním angažmá v IndyCar ve službách Chip Ganassi Racing. Hartleyho smlouva s Ganassim však zřejmě obsahuje dodatek, který by sedmadvacetiletému pilotovi umožnil strávit příští sezónu ve formuli 1 namísto IndyCar.

Toro Rosso ukončilo spolupráci s Daniilem Kvjatem a potvrdilo Hartleyho pro zbývající závody této sezóny. „Juniorka“ Red Bullu by si však vítěze 24 hodin Le Mans ráda ponechala ve svých službách i pro příští sezónu. Šéf týmu Franz Tost uvedl, že s týmem Chipa Ganassiho vedlo Toro Rosso dlouhá jednání o Hartleyho budoucnosti.

Dotaz Autosportu ohledně případného Hartleyho kontraktu u Toro Rosso pro sezónu 2018 odmítl tiskový mluvčí týmu komentovat.

V současnosti se však jeví pravděpodobněji varianta Novozélanďanova setrvání ve formuli 1 i pro příští rok. Ganassi chce totiž do nové sezóny IndyCar nasadit pouze dva vozy. Jeden z nich bude pilotovat legenda IndyCar a Hartleyho krajan Scott Dixon, za volant druhého se posadí čerstvá posila týmu Ed Jones, který letos ve své premiérové sezóně překvapoval výbornými výkony. Na Hartleyho by tak již nezbylo místo. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud