Harley-Davidson uzavřel partnerství s týmem formule E

Harley-Davidson uzavřel partnerství s týmem formule E

Logo slavného výrobce motocyklů Harley-Davidson budeme v nadcházejících závodech vídat na dvou monopostech v šampionátu formule E. Americká značka totiž uzavřela dlouhodobou sponzorskou smlouvu s týmem Envision Virgin Racing.

Harley-Davidson se stále více zajímá o oblast elektromobility. Značka založená v Milwaukee ve Wisconsinu uvede koncem tohoto roku do prodeje svůj první elektrický motocykl, který ponese označení LiveWire.

Počínaje sobotním závodem v Paříži bude logo značky Harley-Davidson součástí světa formule E, americký výrobce se totiž stal novým sponzorem týmu Envision Virgin Racing. Pro ten v sezóně 2018/2019 závodí Sam Bird a Robin Frijns.

Virgin je tradičním a úspěšným týmem šampionátu elektrických formulí. Během svého působení ve formuli E získal více než 700 bodů, 8 vítězství v závodech a k tomu dalších 23 pódiových umístění. Virgin je aktuálně jedinou stájí, která získala vítězství ve všech pěti sezónách formule E.

„Elektrická vozidla jsou budoucností mobility, budoucnost už přitom ale přišla. Jsme vážně nadšení z toho, že se stáváme partnery týmu Envision Virgin Racing, který patří ke špičce formule E,“ řekl Marc McAllister, viceprezident značky Harley-Davidson pro produktové plánování, kterého cituje web e-racing365.com

„Týmové zapálení, profesionalismus a závazek k elektrickým vozům jsou stejné jako naše. Bude skvělé pracovat s nimi,“ věří McAllister.

Po sedmi závodech aktuální sezóny drží tým Virgin druhé místo v poháru konstruktérů se ztrátou sedmi bodů na vedoucí DS Techeetah.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud