Hamiltonův vztah s McLarenem získal povážné trhliny

Mistr světa bude moci odstoupit od smlouvy předčasně.

Doposavad ideální vztah odchovance McLarenu s jeho týmem dostal pořádnou ránu. Pověst obhájce titulu mistra světa byla výrazně poškozena diskvalifikací z Velké ceny Austrálie kvůli lhaní při diskuzi se sportovními komisaři závodu. V důsledku toho byl penalizován Jarno Trulli, ačkoli se ukázalo, že Ital je v celé záležitosti nevinně.

McLaren se v důsledku toho rozhodl suspendovat sportovního ředitele týmu Davida Ryana, ale jak Hamilton tak jeho manažer a otec Anthony Hamilton jsou celou záležitostí rozhněvaní. Také FIA potvrdila, že McLaren Hamiltona vystavil neřešitelné situaci, když na příkaz Davida Ryana v podstatě lhal.

Hamiltonovi si u McLarenu prosadili nezvyklý krok, uspořádat oficiální tiskovou konferenci prostřednictvím FIA a FOM, kde se celému světu omluvil a vysvětlil, že byl k takovému jednání donucen.

Britský tisk pak s odvoláním na Hamiltona uvedl, že mistr světa zvažoval odchod z McLarenu a potažmo celé formule 1. Je jisté, že ve formuli 1 Hamilton zůstane, ale ani on ani Anthony Hamilton nejsou v žádném případě smíření s pověstí, kterou McLaren svým jednáním vyrobil.

Hamilton má nyní možnost odstoupit předčasně od smlouvy s McLarenem z důvodu jejího porušení ze strany týmu, právě tím, že počínání McLarenu ublížilo Hamiltonovi na cti.

Hamilton tak může přijímat nabídky konkurenčních týmů a nemusí čekat na vypršení smlouvy.

Doporučujeme

Články odjinud