Hamiltonovy větší zkušenosti nejsou v souboji o titul výhodou, myslí si Verstappen

Hamiltonovy větší zkušenosti nejsou v souboji o titul výhodou, myslí si Verstappen

Lewis Hamilton je ve F1 od roku 2007. Na svém kontě má 277 startů a 7 titulů. Verstappen debutoval v roce 2015 a odjel 130 závodů.

Při diskusích o souboji mezi Hamiltonem a Verstappenem se často zmiňují zkušenosti. Hamilton jich má mnohem více. Podle Verstappena to ale neznamená zásadní výhodu, která by dělala rozdíl.

„Myslím, že jediná výhoda, kterou můžete opravdu mít, je, když máte rychlejší auto,“ řekl Verstappen v odpovědi na otázku webu RaceFans. 

„Jestli máte sedm titulů, jeden nebo nula, myslím, že nakonec, když strávíte několik let ve F1, zejména více vpředu, v první pětce, víte, že se musíte snažit dokončit každý závod, víte, že musíte každý víkend získat co nejvíce dostupných bodů.“

„Všichni se vždy snažíme udělat maximum a závodit co nejlépe. Takže v tom opravdu nevidím žádnou výhodu.“

Podle Verstappena je však zřejmé, že Mercedes dosáhl nasazením aerodynamického balíčku v Silverstonu jasného pokroku.

„Poslední dva víkendy byli určitě velmi rychlí. V Maďarsku byli celkově velmi silní. Uvidíme, jak to bude tady. Určitě tu budou rychlí. Tato trať pro nás tradičně není nejlepší kvůli dlouhým rovinkám. Vím, že jsme určitě trochu snížili ztrátu, pokud jde o maximální rychlost, ale stále nejsme na stejné úrovni. Ve srovnání s loňským rokem je naše auto mnohem lepší, naše maximální rychlost je lepší. Ale jak dobré to bude proti nim, je trochu těžké odhadovat.“

Doporučujeme

Články odjinud