Hamiltonovy šance v Koreji zhatil problém se stabilizátorem zadní nápravy

Hamiltonovy šance v Koreji zhatil problém se stabilizátorem zadní nápravy

Lewise Hamiltona postihla během dnešního závodu další mechanická závada, která dosti pravděpodobně znamená definitivní konec jeho nadějí na letošní titul.

Pilot McLarenu odstartoval do Velké ceny Koreje ze slušného třetího místa, v jejím průběhu se ale postupně propadal pořadím až na konečnou desátou pozici, o kterou navíc musel v samém závěru ještě velmi tvrdě bojovat se Sergiem Pérezem.

Hamilton si během závodu několikrát stěžoval do rádia na chování svého vozu a také na opotřebení pneumatik. V důsledku toho mu tým musel upravit závodní strategii. Z původních dvou zastávek v boxech se staly tři.

Po skončení závodu pak šéf McLarenu Martin Whitmarsh přišel s vysvětlením toho, co stálo za Hamiltonovými problémy: "Odešel stabilizátor nápravy. Myslím, že to bylo někdy okolo osmnáctého kola. To samozřejmě ničilo pneumatiky a vyvážení vozu bylo pryč."

Na nastalou situaci se snažili Wokingští zareagovat, příliš platné jim to však nebylo. "Během zastávek v boxech jsme udělali, co jsme jen mohli, ale on ty pneumatiky zkrátka požíral, takže jsme museli jet na tři zástavky a provést změny na předním křídle a tlaku v pneumatikách."

"Vůz se musel řídit příšerně, takže skutečnost, že několik kol bojoval s Kimim a před koncem pak dostihl dvě toro rossa, je vskutku pozoruhodná," vyzdvihl Whitmarsh výkon svého pilota. Ten musel navíc ještě v samotném závěru závodu čelit dalším potížím, neboť se na jeho vůz zachytil kus umělého koberce, jenž významně narušil aerodynamickou efektivitu již tak dost poškozeného monopostu.

Sám Hamilton v cíli přiznal, že dnešní výsledek pro něj pravděpodobně znamená konec nadějí v boji o letošní titul. Čtyři závody před koncem sezony ztrácí na první pozici již dvaašedesát bodů.           

Doporučujeme

Články odjinud