Hamiltonovi v cestě za vítězstvím znepříjemnili situaci pomalejší jezdci

Hamiltonovi v cestě za vítězstvím znepříjemnili situaci pomalejší jezdci

Vítěz Velké Ceny Singapuru vozů formule 1 Lewis Hamilton připustil, že mu trochu zatrnulo, když se zdržel při předjíždění o kolo pomalejších jezdců a Max Verstappen se mu přiblížil.

Hamilton dokázal přetavit pole position v singapurské vítězství, čímž navýšil svůj náskok na čele šampionátu na Sebastiana Vettela z Ferrari na 40 bodů.

Brit po většinu závodu kontroloval svou pozici, při předjíždění o kolo pomalejších jezdců však přišel o něco ze svého náskoku a pilot Red Bullu Verstappen toho využil k přiblížení se vedoucímu jezdci.

„Myslím, že jsem měl docela smůlu na provoz a bylo těžké jet za nimi. Myslím, že Max měl celkem štěstí v tom, kde na trati předjel některé jezdce, naopak já se za nimi zdržel, takže to bylo rozhodně těsné,“ řekl Hamilton.

Brit nakonec dokázal předjet bojující dvojici Romaina Grosjeana a Sergeje Sirotkina, za kterými se zdržel, zatímco odrážel útoky ze strany Verstappena. Grosjean dostal penalizaci pěti sekund za neuposlechnutí modrých vlajek přikazujících jezdci pustit před sebe rychlejšího pilota.

„Vzhledem k tomu provozu jsem měl na paměti, abych neriskoval. Jezdci, ke kterým se přibližujete, jsou různí. Mají odlišné myšlení a zároveň, když se začnete přibližovat k dalšímu jezdci, ztrácíte přilnavost, více kloužete a je tu možnost chyby,“ popisuje Hamilton.

„Když máte štěstí, dojedete je na správném místě, oni vás pustí a vy neztratíte žádný čas, ale vždy, když jsem je dojel, jsem byl ve špatném místě a já alespoň půl kola nebo celé kolo strávil za nimi. Pak došlo k situaci, kdy mě nenechají předjet, protože spolu bojují,“ řekl.

Bottasův klidný závod

Druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas dojel pod stupni vítězů na čtvrté pozici.

„V závodě se toho moc nestalo. Doufal jsem, že do hry vstoupí více proměnných, které závodem více zamíchají. Byl tu jen jeden Safety car na samotném začátku, ale přišel až příliš brzy na to, aby vyvolal nějaké zastávky v boxech,“ řekl Bottas.

„Na této trati je velmi těžké jet za jiným vozem a předjíždět, takže jakmile Safety car zajel zpět do boxů, byl to poměrně nezajímavý závod. První stint na hyper měkké sadě pneumatik byl jednoduchý, věděli jsme, že druhý stint na měkké sadě bude náročnější, protože bude dlouhý a ke konci závodu už v pneumatikách nic nebylo. Se čtvrtou pozicí nemohu být spokojen, ale o lepší výsledek mě připravila včerejší kvalifikace,“ dodal.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud