Hamiltonovi trať připomíná nejlepší horskou dráhu na světě

Hamiltonovi trať připomíná nejlepší horskou dráhu na světě

Piloti Mercedesu opanovali oba páteční volné tréninky a v zítřejší kvalifikaci budou favority na zisk první řady.

Valtteri Bottas (1./1.)

Finský pilot, který v aktuálním pořadí mistrovství světa drží třetí místo, do Británie přijel na vítězné vlně. V obou volných trénincích těsně překonal svého stájového kolegu a vyjel si první místo.

„Víkend jsme zahájili velmi dobře. Už v prvním tréninku bylo vyvážení vozu slušné. Je to pozitivní začátek. Stále ještě musíme zapracovat na tom, aby byl vůz lépe ovladatelný a dalo se mu více důvěřovat v rychlých zatáčkách. Celkově je to ale fajn začátek. Pokusíme se pro zítřek posunout dopředu,“ slibuje Bottas.

Lewis Hamilton (2./2.)

Miláček domácích fanoušků si samozřejmě závodní víkend jaksepatří užívá. Obzvláště se mu líbí chování vozů s letošní specifikací na okruhu Silverstone.

„Dnešek byl skvělým začátkem závodního víkendu a je skvělé se vrátit na Silverstone. S těmito vozy je zdejší trať naprosto neuvěřitelná. Už dříve to byla jedna z nejlepších tratí na světě, ale s těmito vozy můžeme projíždět zatáčkami fenomenální rychlostí. Je to jako ta nejlepší horská dráha na planetě.

V obou trénincích jsme si dávali záležet na ladění nastavení a myslím, že máme dobrou výchozí pozici. Pořád ještě před sebou máme kus práce, ale položili jsme dobré základy, ze kterých se můžeme posunout dopředu,“ věří Hamilton.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud