Hamiltonovi pomohla přestavba šasi

Mechanici na voze pracovali celou noc - AKTUALIZOVÁNO.

Lewis Hamilton získal třetí pole position za poslední čtyři závody a do zítřejší Velké ceny Singapuru odstartuje se svým vozem McLaren z prvního místa. Ještě včera byl přitom nespokojen se svou rychlostí.

Mechanici na voze pracovali celou noc a Hamilton změn náležitě využil. Zajel svou šestnáctou pole position kariéry. "Fantastické. Jsem velmi šťastný a mám radost za celý tým," řekl Hamilton. "Během víkendu jsme přišli s vylepšeními, ale to udělali i jiní. Nevěděli jsme, jak na tom budeme."

"V pátek se nám nedařilo, přesto jsem dnes přišel pozitivně naladěn. Moc děkuji chlapům. Až do deseti do rána přestavovali celý vůz. Odvedli skvělou práci a jsem rád, že jsem se jim mohl takhle odvděčit," radoval se Angličan.

Do karet mu nahrála také nehoda Rubense Barrichella krátce před vypršením časového limitu, po které byla kvalifikace předčasně ukončena. "V autě jsem se cítil čím dál lépe. Své nejrychlejší kolo jsem zajel v poklidu. Auto se s rostoucí přilnavostí okruhu stále zlepšovalo. Mohl jsem jet ještě rychleji, takže jsem spokojen. Uvidíme, jak to bude se strategiemi," dodal.

Heikki Kovalainen rovněž postoupil do třetí části kvalifikace, ale zůstal desátý. Díky penalizaci Rubense Barrichella bude startovat z devátého místa. Ve zlepšení mu zabránila Barrichellova nehoda.

"Je to pro mě velké zklamání. V prvních dvou částech to šlo hladce, i když jsem nebyl tak rychlý, jak jsem očekával," přiznal Fin. Do závěrečné fáze kvalifikace vyrazil na tvrdších pneumatikách a podle svých slov nezajel dostatečně dobré kolo. "Udělal jsem několik chyb, ale soustředil jsem se na svůj druhý výjezd." Ten mu překazil nejdříve provoz na trati a poté i zmíněná nehoda jezdce Brawn GP.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh věří, že Hamilton by startoval z prvního místa i bez Barrichellovy nehody. Angličan věří, že Kovalainen může být navzdory své startovní pozici v závodě konkurenceshopný. Viceprezident Mercedes-Benz Motorsport Norbert Haug naznačil, že vzhledem ke strategii, by měl McLaren zítra bojovat o vítězství.

Doporučujeme

Články odjinud