Hamiltonovi jsme nenabídli víc peněz než McLaren, tvrdí Mercedes

Hamiltonovi jsme nenabídli víc peněz než McLaren, tvrdí Mercedes

Šéf týmu Mercedes Ross Brawn říká, že Lewise Hamiltona přilákala do Brackley nová výzva a potenciál, nikoliv vyšší plat.

Hamilton si má podle odhadů přijít během příštích tří let na více než 70 miliónů dolarů za to, že bude závodit pro Mercedes. Brawn toto číslo samozřejmě nepotvrdil, ale říká, že Hamilton nedostane víc, než mu nabízel McLaren.

"Na trhu s jezdci je konkurenční prostředí a Lewis je v tomto ohledu stejně soutěživý jako všichni ostatní," uvedl pro Sky Sports. "Ale Lewis sem nepřišel kvůli tomu, že bychom mu nabízeli víc peněz, protože jsme mu víc nenabídli."

Mercedesu se tedy podařilo pilota McLarenu přesvědčit, že mu v budoucnu poskytne konkurenceschopnou techniku. "Lewis je podle mě především závodní jezdec. To musí být klíčem ke všemu. Pokud nebude úspěšný jako závodní jezdec, nic jiného se neuskuteční."

Kromě toho si německá stáj získala Hamiltona také tím, že se bude podílet na budování úspěchu, míní Brawn. "Myslím, že od chvíle, kdy se Lewis nadchl pro to, že bude součástí naší výzvy, a uvědomil si, že to bude další část jeho kariéry, se věci začaly slušně hýbat."

"My jsme svých cílů zatím nedosáhli. Nejsme tam, kde chceme být, a dáváme dohromady opravdu silný a vzrušující tým. Myslím, že Lewise přitahuje být součástí této struktury, která buduje, být součástí tvorby týmu. A ne přijít do již utvořeného a úspěšného týmu. Jde o to být součástí procesu budování toho kompletu. Myslím, že pocítil, že tohle je další fáze jeho kariéry."

Největší naději Hamilton evidentně vkládá do roku 2014, kdy do formule 1 přijdou nové pohonné jednotky, což by pro Mercedes coby výrobce motorů mohla být výhoda. Hamilton se už setkal s inženýry německého týmu, kteří pracují na projektu 2014, a podle Brawna se bude intenzivně podílet na vývoji vozu.

"Myslím, že dokážeme postavit vítězné auto, a Lewis bude klíčovou součástí tvorby tohoto závodní vozu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud