Hamiltona zradily v závěru kvalifikace přechodné pneumatiky

Hamiltona zradily v závěru kvalifikace přechodné pneumatiky

Piloti McLarenu svými výkony domácí fanoušky příliš nenadchli. Lewis Hamilton odstartuje do Velké ceny Velké Británie z osmého místa, Jenson Button dokonce až ze sedmnáctého.

Hamilton dokázal zajet nejrychlejší čas ve druhé části kvalifikace. V té závěrečné se mu ale už tolik nedařilo. Jezdci McLarenu dělaly potíže přechodné pneumatiky, které nepracovaly tak, jak by si mistr světa z roku 2008 představoval.

"Bylo to obtížné stejně jako vždycky, když se jede kvalifikace na mokru. (Dnes) jsme s tím ale opravdu bojovali. Z nějakého důvodu se v Q3 nedostaly pneumatiky do provozního stavu a my jsme neměli žádnou přilnavost."

"Pneumatiky do extrémních podmínek fungovaly opravdu dobře, pak jsem zajel do boxů, protože jsem si myslel, že trať osychá a že (přechodné pneumatiky) by nám mohly poskytnout nejlepší přilnavost. Já jsem se ale klouzal jako blázen. Vůbec nedokážu porozumět tomu, proč ty pneumatiky nefungovaly. Je to velmi nezvyklé, že nedokážu přimět své pneumatiky pracovat. Tlačit jsem na pilu, ale nebyl tam žádný grip. Něco je špatně," nechal se slyšet Brit.

Hamilton podotkl, že vůz MP4-27 v sobě rozhodně ukrývá více potenciálu, než jak by se mohlo po dnešním výsledku zdát, a dodal, že závod bude dlouhý a body se budou rozdávat až v neděli.

"Vůz je rychlejší, než jak jsme dnes ukázali. Dělal jsem vše, co jsem mohl. Lépe už jsem jet nemohl. Rád bych byl výše, ale až zítřek je tím dnem, který se počítá," uzavřel.

Velmi smolný den má za sebou druhý pilot Mclarenu Jenson Button. Také on měl potíže se zahříváním svých pneumatik. Na nelichotivém výsledku se ale i tak snažil nalézt něco pozitivního: "Pokud bude zítra mokro - a my si myslíme, že bude - pak budeme mít výhodu, protože jsme na těchto pneumatikách nenajeli takovou vzdálenost."

Button se v úvodní části kvalifikace velmi trápil, a tak se rozhodl zajet do boxů pro čerstvou sadu. Na té se mu dařilo o poznání více, přesto do dalších bojů nezasáhl, protože musel kvůli vyvěšeným žlutým vlajkám výrazně zpomalit.

"V porovnání s předchozím měřeným kolem jsem získal téměř 1,7 vteřiny, což by mě nejen umožnilo postoupit dále, ale také by nám to přineslo nejrychlejší čas. Je to škoda," dodal Jenson Button, jenž nakonec odstartuje jako sedmnáctý.

Doporučujeme

Články odjinud