Hamiltona v Číně trápí špatná ovladatelnost

Hamiltona v Číně trápí špatná ovladatelnost

Zatímco Bottas ve druhém tréninku vévodil výsledkovým listinám, Hamilton ztrácel sedm desetin. Úřadující šampion zatím v Šanghaji nemá na růžích ustláno.

Lewis Hamilton (2./4.)

Piloti Mercedesu věří, že díky dobré úrovni přítlaku se jim o tomto víkendu podaří bojovat s Ferrari o vítězství. Hamilton však nijak neskrývá, že nejprve bude muset najít ztracené desetiny.

„Dneska jsem se v autě trápil. Máme co dělat, hlavně tedy já – Valtteri se zdál být v mnohem větší pohodě. Snad se nám přes noc podaří auto trochu poštelovat a zítra budeme v lepší formě. Auto rozhodně má na to, aby bojovalo vpředu. Jen je třeba najít správné nastavení.

Je pěkné sledovat, jak je to mezi námi, Red Bullem a Ferrari těsné. Podle očekávání se zdá, že Ferrari má velký náskok na rovinkách, ale celkově je to mezi top vozy těsné a řekl bych, že to zítra bude podobné,“ řekl Hamilton.

Valtteri Bottas (5./1.)

Také současný lídr šampionátu má za to, že k hlavním zbraním Ferrari bude v Číně patřit maximálka.

„Ferrari se zdá být na rovinkách rychlejší než my. My však máme navrch ve většině zatáček. Pořád je tu prostor pro zlepšení, takže si počkejme, jak se nám bude zítra v přímém souboji dařit. Předpověď počasí naznačuje, že se změní směr proudění větru. Mohlo by to být stejně zajímavé jako před dvěma týdny v Bahrajnu,“ předvídá Bottas.  

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud