Hamiltona těší především rychlost McLarenu v dlouhých jízdách

Lewis Hamilton sice byl v barcelonských testech nejrychlejší na jedno kolo, ale ještě více ho povzbudilo chování vozu během simulací závodu.

"První den testů nebyl nijak zvlášť působivý, ve srovnání s Ferrari jsme nebyli dost rychlí," přiznal. "Ale poslední den jsme vůz vylepšili. V dlouhých jízdách - odjel jsem závodní vzdálenost, takže můžete odhadnout množství paliva - bylo vyvážení vozu a časy na kolo konkurenceschopné, asi nejkonkurenceschopnější za celý den. Takže to mě hodně povzbudilo."

"Nicméně, velmi konkurenceschopný v dlouhých jízdách byl Mercedes a také Ferrari. Ale na jiných okruzích to bude o užití pneumatik a teplotách. To budeme muset zvládnout co nejlépe."

Na základě posledních testů Hamilton rozšířil seznam největších soupeřů, už mezi ně nepočítá jen obvyklé top týmy.

"Největšími rivaly podle mě jsou Ferrari, Red Bull, Mercedes, Sauber a Force India. To jsou podle mě nejkonkurenceschopnější týmy," řekl. "Co se týče jezdců, máme tu Felipeho, Fernanda, Jensona, asi Vettela a Marka Webbera, protože mají dobrý vůz, Michaela a Nica. Těžko říct, kdo je z nich nejlepší, ale v tuto chvíli se zdá, že nejrychlejší je Ferrari."

Roli favorita ale odmítl za Ferrari Felipe Massa. Podle Brazilce sice bude Scuderia bojovat v Bahrajnu o vítězství, ale není nejsilnějším týmem. To samé si však o McLarenu myslí Hamilton.

"Nedomnívám se, že bychom na tom byli nejlépe ze všech. Myslím, že jsme na tom dobře, stejně jako oni," uvedl v reakci na Schumacherův komentář o nejlepším McLarenu. "Ale opravdu je nemožné říct, kdo je nejrychlejší. Nevíte, kdo jezdil s jakým množstvím paliva."

Doporučujeme

Články odjinud