Hamiltona těší malá ztráta soupeřů

Hamiltona těší malá ztráta soupeřů

Úřadující světový šampion si trénink užíval a je připraven na jakoukoliv eventualitu. Jízda na mokru by podle něho mohla být obzvlášť zajímavá.

Lewis Hamilton (1./1.)

Kdo se s příchodem nové sezony těšil na odlišný obrázek v podobě výsledkových tabulek, musel dnes být zklamán. Lewis Hamilton ovládl bez potíží oba volné tréninky a je největším favoritem na zisk pole position.

„V prvním závodě nikdy nemáte dost dobrou představu o tom, co můžete čekat. Nevíte, jak se budete cítit fyzicky nebo jak se pneumatiky budou na tomto okruhu chovat. Vykročili jsme ale správnou nohou a dosáhli všeho, co jsme chtěli.

Ve druhém tréninku to bylo trochu těsnější, a to je na tom to vzrušující. Je pro mě výzva snažit se z auta vyždímat víc. Byl to velmi příjemný den, Albert Park je krásné místo, zvlášť za takového počasí. Pneumatiky rozhodně nedělaly stejné potíže jako v Barceloně, kde docházelo k tvorbě puchýřů.

Auto je tu pochopitelně rychlejší než před rokem, takže se ve všech částech okruhu cítím líp. Zatáčky 11 a 12 jsou šílené, projíždíme je na plný plyn, vážně bláznivina. Doslechl jsem se, že zítra a v neděli má pršet. Na mokru jsem se současnými gumami ještě nejel, bude to zajímavé,“ věří úřadující světový šampion.

Valtteri Bottas (2./3.)

Finský pilot má za sebou dva dost odlišné tréninky. Zatímco v prvním ho trápily technické potíže, druhý šel jako po másle.

„První trénink pro mě byl dost obtížný. Měl jsem potíže se zavěšením i palivovým systémem. Nebylo tedy snadné si z jízd něco odnést. Nebyly to naštěstí problémy, kvůli kterým bychom se měli znepokojovat. Ve druhém tréninku už se vůz choval o poznání lépe, ale pořád máme co zlepšovat.

Musím poděkovat týmu, vypadá to, že jsme silní. Je to dobrý začátek. Jsem rád zpátky na trati. Vypadá to, že rozestupy mezi námi, Red Bullem a Ferrari jsou velmi malé. To se ale víceméně čekalo. Uvidíme, co přinese zítřek.

Pokud bude v neděli sucho, máme nasbíraná užitečná data. Uvidíme, jak se vše bude vyvíjet ve srovnání s Barcelonou, kde bylo mnohem chladněji a jiný povrch. Rozhodně jsme se mnohé naučili, a ještě se učit budeme,“ je přesvědčen Bottas.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud