Hamiltona netěší způsob, jakým přišel v Kanadě k vítězství

Hamiltona netěší způsob, jakým přišel v Kanadě k vítězství

Lewis Hamilton nemá radost z toho, že se stal vítězem Velké ceny Kanady vozů formule 1 poté, co Sebastian Vettel z Ferrari dostal časovou penalizaci a propadl se v pořadí za něj na druhé místo.

V 48. kole Vettel ve čtvrté zatáčce chyboval a vyjel mimo trať. Vrátil se přitom těsně před Hamiltona, který se pokusil jeho zaváhání využít.

Vettel dostal za tento incident penalizaci pěti sekund, které se přičetly k jeho výslednému času, a ačkoliv cílem projel na první pozici před Hamiltonem, ve výsledcích je klasifikován na druhém místě.

„Samozřejmě to není způsob, jakým jsem chtěl vyhrát. Až do cíle jsem tlačil a snažil se ho předjet. Donutil jsem ho k chybě, on byl trochu široký, pak jsem ale projel tou zatáčkou a téměř jsme kolidovali. Je to smolné, ale tohle je závodění,“ řekl Hamilton.

Hamilton, který vítězstvím navýšil svůj náskok na čele průběžného pořadí, si nicméně myslí, že sportovní komisaři udělili Vettelovi penalizaci oprávněně.

„Já jsem normálně projel zatáčkou, když se ale vracíte na trať, nemůžete se hned vrátit do závodní stopy, musíte se vrátit bezpečně.“

V momentu Vettelovy chyby měl přitom Hamilton podle svých slov nejlepší šanci dostat se do vedení. „Potýkal jsem se s teplotou brzd. Moje pneumatiky byly v tu chvíli, kdy udělal chybu, dobré. Byl jsem mu v tu chvíli nejblíže,“ řekl Hamilton.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud