Hamilton zůstává hluboce zakořeněný u McLarenu, míní Dennis

Hamilton zůstává hluboce zakořeněný u McLarenu, míní Dennis

Navzdory odchodu do Mercedesu považuje Ron Dennis Lewise Hamiltona za součást rodiny McLarenu. Změna byla součástí dospívání.

Hamilton u McLaren vyrostl, což ho samo o sobě činí pro Woking výjimečným. "Nedávno jsem četl hezké vyjádření Lewise, ve kterém řekl, že na rozdíl od ostatních jezdců, kteří k McLarenu přišli poté, co už ve formuli 1 závodili, znamenalo jeho učení v mládí u týmu, že je semínkem, které vzklíčilo v rámci McLarenu, což podle mě byl velmi výmluvný popis," řekl bývalý šéf týmu Ron Dennis.

Na tom nic nezměnil ani přestup do týmu Mercedes, který Hamilton uskutečnil na konci loňského roku.

"Lewis ví, že je součástí rodiny McLarenu a že jako to semínko hluboce zakořenil v rámci naší organizace. Loni jsem se mu nesnažil nijak vážně bránit v úsilí prozkoumat nové pastviny u týmu Mercedes, možná to byla nutná součást jeho dospívání."

"Ale vždy budu velmi rád vzpomínat na jeho působení u nás, stejně jako jsem velmi hrdý na to, že jsem byl šéfem McLarenu a týmu, když se s námi stal mistrem světa v roce 2008."

Což také znamená, že na Hamiltonově zářné kariéře nese podíl McLaren. "Skutečnost, že se tak rychle adaptoval (ve formuli 1), není jen znamením jeho touhy a schopností, ale také dobrou vizitkou kvality učení a podpory, které mu McLaren tolik let poskytoval."

"I když by nebylo správné nazvat Lewise náhlou senzací ve formuli 1, což mnozí pochopitelně udělali, my u McLarenu víme, že si to vyžádalo mnoho let skryté a tvrdé práce, aby se jí stal."

Doporučujeme

Články odjinud